Als je jouw onbeheersbare angst blijvend wil verminderen, dan is dit het boek voor jou. Het is gebaseerd op cognitieve (gedrags)therapie, de bewezen behandeling die door clinicus en onderzoeker Aaron Beck is ontwikkeld. Als grondlegger van de therapie bracht hij deze behandelingsmethode in praktijk en onderzoekt hij deze al meer dan 25 jaar. Aaron Beck en collega-deskundige op het gebied van cognitieve therapie, David Clark, brengen nu in deze compassievolle gids de instrumenten en technieken van cognitieve gedragstherapie binnen handbereik. Zorgvuldig ontwikkelde werkbladen, oefeningen en voorbeelden vormen een afspiegeling van de tientallen jaren van ervaring van beide auteurs en helpen mensen zoals jij. Ze geven je hiermee handvatten, zodat je zelfstandig kan oefenen en je angst- en paniekaanvallen voortaan de baas bent.
De voorbeelden uit de praktijk en de werkbladen die daarbij horen helpen om:

* praktische strategieën vast te stellen om jouw angst aan te pakken;
* gevreesde situaties onder ogen te zien;
* de angst die jou in zijn greep houdt te kunnen loslaten.

De praktische werkbladen ondersteunen je bij je persoonlijke actieplan bij het werken aan je angst en piekeren. Heb je kopieën nodig dan kun je die eenvoudig downloaden.
Dit boek is geschreven door twee pioniers van de cognitieve therapie en dat is te merken. Jarenlange praktijkervaring en resultaten van wetenschap worden hier samengebracht in handzame en werkzame programma’s en adviezen.